Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tó nélküli vízesés előnyei

A tó nélküli vízesés előnyei
Van-e különbség a tó nélküli vízesés karbantartásában a tóval szemben?

A könnyű kezelhetőség a legvonzóbb tulajdonsága a tó nélküli vízesésnek, különösen azok számára, akik vonzódnak a tavakhoz, de nincsen idejük és rutinjuk azok karbantartására. A víz tulajdonságait – a folydogáló víz csobogó hangját, a kerthez hozzáadott esztétikai élményt, a vadon élő állatokat vonzását  – épp úgy hangsúlyozza a tó nélküli vízesés, de nem kell foglalkozni a munkaigényes szezonális munkákkal.


Az ideális működéshez némi figyelem szükségek, három egyszerű lépéssel elérhetjük, hogy a lehető legjobban nézzen ki a vízesésünk:

 

1. Tartsa tisztán a vizet

Szerencsére ez igen egyszerű, mert a falevelek, növényi hulladékok, szerves anyagok a kövek, kavicsok felszínén maradnak. Ha ilyet látunk, egyszerűen vegyük el onnan, hogy ne oldódjanak a vízbe. Ha közeleg a nagy meleg nyári időszak, akkor érdemes baktériumtenyészetet vagy aktív oxigén tablettát tenni a vízbe, hogy megelőzzük az algavirágzást.

2. Tegye odébb a köveket

Abban az esetben, amikor egy-egy sziklán megtelepszik az alga és már túlságosan felszaporodott, egyszerűen át kell forgatni, vagy egy napos helyen lévő társával ki kell cserélni.

3. Ellenőrizze a vízszinteket

Ha nincsen automatikus víz után töltő szelep beépítve, akkor időnként ellenőrizni kell a vízgyűjtőt. Mivel a vízgyűjtő rejtve van, nem mindig láthatja, mennyi víz van valójában a tó nélküli vízesésben. A szivattyú szárazon futásának megakadályozására győződjön meg róla, hogy elegendő a vízmennyiség és rendszeresen ellenőrizze a tartályt. A fröccsenő vagy elpárologtatott vizet idővel pótolni kell.

Ha a vízminőség elromlik (pl. hónapokig nem ment a szivattyú) próbáljon meg részleges vagy teljes vízcserét végrehajtani néhány hasznos baktérium használatával.