Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Fürdőtó, patak, vízesés építése

Csodálatos látványt nyújt, és varázslatos hangulatot teremt a kertben a vízfelszín tükröződése és a víz finom, lágy fodrozódásának hangja. A tikkasztó nyári kánikulában, a hűsítő fürdőzés ünneppé változtatja a napunkat.


A fürdőtóval megvalósulhat a természetes tavak kellemes, lágy vízében való fürdőzés élvezete a saját otthonunkban.
A fürdőtavak víztisztítását mechanikus és biológiai úton végzi a gépészet, vegyszerek használata nélkül. A fürdőtóban egy vízinövényekkel beültetett tisztító (regenerációs) zónát és egy úszásra, fürdésre alkalmas fürdő zónát különböztethetünk meg.
A kivitelezést megelőző tervezés során figyelembe vesszük a terület elhelyezkedését, a terepadottságokat és az épület valamint a kert hangulatát, stílusát, majd ezek alapján teszünk javaslatot a fürdőtó működéséhez legmegfelelőbb designra, megjelenésre. 
Szükséges technikai feltételek a fürdőtó működéséhez az áram a gépészethez (általában két darab, egyenként 160-220 W-os szivattyút kell üzemeltetni), és a feltöltéshez és a párolgás pótlásához szükséges tiszta víz.
A szivattyúkat napelemmel is lehet üzemeltetni, és a tavakat jó minőségű kútvízzel is fel lehet tölteni.
A gépészei aknát a tó mellett a talajba telepítjük, általában napozó stéget építünk fölé.
A skimmereket a lehetőségek szerint rejtett, kevésbé feltűnő helyekre tesszük. 

 

A fürdőtó a természetbe idomul, a kertet díszíti és harmóniában van a környezetével.

 

 

A fürdőtavak előnyei közé sorolhatjuk, hogy a téli fagyokban sem hagy cserben minket, hiszen szemet gyönyörködtető látványt nyújt és ha kellő vastagságban befagyott csúszkálhatunk, korcsolyázhatunk a felszínén a gyerekekkel vagy a barátokkal.

A fürdőtavak helyigénye viszonylag nagy. Ha nincsen elég helyünk, vagy a kertünk lejtős, meredek, akkor sem kell lemondanunk a víz megjelenéséről.

Csobogó patakot, vízesést pár négyzetméteren is ki lehet alakítani.
A tó nélküli vízesések, patakok nélkülözik a nagy vízfelületet. Megjelenésük az áramló, és az alábukó vízfelület képét nyújtják, a víz csobogása a hegyi patakokat idézik.


Akármelyik fajtáját választjuk kertünkbe a víz megjelenésének, hangulata egyedülálló, környezetét harmóniával, és hűsítő nyugalommal ajándékozza meg.