Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szikkasztó Boksz

9.200 Ft + ÁFA
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Esővíz, csapadékvíz talajfelszín alatt való elvezetéséhez, szikkasztásához szolgáló termék. Környezetbarát megoldás az összegyűjtött csapadékvizek elszikkasztására. Különösen nagy tározó kapacitású ~120L. Lapraszerelve szállítható, helyszínen egyszerűen összeállítható.

További információk

Alapvető feltételek az alkalmazáshoz:

- A beépítési útmutató általános építési elvek betartásán alapul, melyeket kötelezően be kell tartani, pl.: fagyhatár. Speciális adottságoknál és előírásoknál tervezővel történő egyeztetés szükséges!

- A rendszer nem alkalmazható vízzáró (agyag) talajrétegben!

- Az elemeknek legalább 3 m távolságra kell lenniük a megfelelően szigetelt épületektől, nem víztömören szigetelt pincéktől legalább 6 m-re, fák közelében legalább a teljes lombkorona felezőkörén kívül kell lennie!

- A modulok alsó pontjának min. 1 méterrel magasabban kell lennie, mint a várható legmagasabb talajvízszint!

- Teherforgalom alá max. 4 sorban és min. 70 cm, személygépkocsi forgalom alá max. 7 sorban és min. 30 cm-es földtakarással építhető be!

- Az elemek közvetlen nem tömöríthetők és nem terhelhetők gépekkel !

- A műtárgyba soha ne kössük közvetlenül az ereszcsatornát!

- A beépítés és a működés során az elemekbe bejutott szilárd szennyeződés vagy föld a rendszer hatékony működését akadályozza!

 - A szikkasztó szellőzését szellőzőcsővel, vagy a javasolt többfunkciós aknával kell megoldani!

Beépítési útmutató:

- A tervezett szivárgó alapterületén túl a munkateret is magába foglaló és megfelelően biztosított munkagödröt sík felületre kell kiképezni. Kb. 5 cm-es finom szűrőkavicságyat kell teríteni kiegyenlítő-rétegnek.

- A munkagödröt geotextíliával kell bélelni, amelyet a toldásoknál 50 cm-es átlapolással kell teríteni.

- A modulokat egy hézagmentes tömbbé kell összeépíteni.

- A fektetést követően a műtárgyat teljesen be kell burkolni geotextíliával. Ennek során a toldásokat átlapolással kell készíteni.

- A be- és kivezető csőcsonkokat az előre kialakított pontokon csatlakoztatni kell a kivágott geotextílián keresztül, amelyet a csatlakozások körül geotextília lap ragasztásával kell megerősíteni.

- A feltöltésnél először a geotextíliát kell lesúlyozni, fokozottan figyelni kell az anyagok épségére. Lehetőség szerint a modulokat finom szűrõ réteggel vegyük körbe. A durva anyagok a textíliát károsíthatják

Paraméterek

MŰSZAKI ADATOK
Előkészített DN 100/150 csatlakozó-csőcsonkokkal
Méretek H 800 × Sz 400 × M 400 mm
Tömeg kb. 5,6 kg
Alapanyag polipropilén (PP)
Szín fekete
Terhelhetőség tehergépkocsival felüljárható SLW 60 terhelésig, a beépítési módtól függően.